top of page
medny 1.jpg

MANTRA MEDITATION


Jag undervisar, guidar & lär ut traditionell Yogisk Meditation.
Den huvudsakliga tekniken är Mantra men det finns även andra sätt.

 

Meditation handlar inte om att "ta bort tankar" eller "skapa en inre tystnad", det är mer som att vi tränar upp eller tillbaka vårt sinne att uppleva den tystnaden, det inre lugnet som redan finns där. Vi tar bort det som är i vägen för att uppleva det som redan finns inne i oss.
Man kan benämna det som "gaps" - små mellanrum som finns i mellan alla våra tankevågor. Det benämns även som minskandet av fluktuationerna i vårt sinne.

 


Meditation har massor av fantastiska effekter! Det finns även lite utmaningar som fler behöver veta om, då dessa (ganska odramatiska) ofta är anledningen till att många inte fullföljer sitt utövande. Sånt går jag igenom på mina kurser och workshops.
 


Stadiet Meditation (ja det är egentligen som ett av våra medvetande stadier), eller Dhyana är det kanske inte så många som når i början och en tid framåt. Men allt som sker på vägen dit har massa positiva effekter och oftast är det dessa effekter som är syftet för Meditationen för de flesta.
 


Som så ofta i yogans värld finns det ett djupare syfte än det vi använder teknikerna för.
Meditation är ett sätt både att träna sitt sinne, det är även ett sätt att ha kontroll över sitt sinne istället för att bara följa. Meditation är det kraftfullaste verktyget i yogan för att ta del av en spirituell practice i olika nivåer. Inom i princip alla skolor, alla tekniker både i yogan men även världen runt i olika kulturer så är Meditation ett verktyg för att bli ett med något större, vad det nu är för dig.

 


I den traditionella yogan kallas Meditation för den kungliga vägen - Raja Yoga.
 

bottom of page