top of page
ayuryoga_edited.jpg

AYURVEDA-YOGA


Ayurveda är en tusenårig kunskap om livet. Man strävar efter att lev så att man inte blir sjuk, istället för att använda visdomen och alternativa medicinen när du väl är sjuk.
Man delar upp oss människor i 3 konstellationer utifrån de 5 elementen och vilka av dem som är mest dominerande inom dig. Många benämder dessa som Dosha.

Ayurveda ser yogan som din terapi och maten är vår medicin.
Yogan supportar oss att bibehålla balansen utifrån vår konstellation.
Eller som ett verktyg om jag nu hamnat i obalans (livet liksom...) och känner att jag inte är i harmoni inombords, fysiskt eller psykiskt.

Ayurveda-yoga (eller yoga therapy) är super för dig som är helt oerfaren av yoga (som i yogaklasser) inte vill gå på klasser, inte gillar känslan av yogan som träning eller gruppverksamhet.
Ayurveda-yoga är med för dig som är öppen för att se på togan utan att binda ihop allt i en koreografi, eller en viss förutbestämd serie.
Ayurveda-yoga är individanpassat utifrån Dig, vad du klarar, vilken erfarnehet du har, och vad du behöver för att hitta tillbaka till din balans.

Har du hamnat så pass i obalans att du börjat få olika symptom, sjukdomar - då kan vi använda yoga mer specifikt för dessa olika besvär.
*
Eller har det utifrån livet satt sig i olika kroppsdelar som blivit för stela?
*
Ofta är det "bara" att man inte känner sig - som sig själv, man har tippat sitt Jag, sin energi, hamnat i stress, oro, ångest...

* * * * *


Boka tid för en session:  yoga@fredrikbinette.com

bottom of page