ny shopify NIDRA.jpg

YOGA NIDRANidra Yoga är en stillaliggande Meditativ guidad djupavslappning.

Det fina är att ALLA kan komma & det är såklart helt riskfritt! Kan man inte ligga platt på rygg kan man prova att t.ex. lägga ett bolster under knäna.

Yoga Nidra ger dig djup återhämtning på alla plan. Det förbättar sömnobalanser, minskar båder stress, oro & ångest. Man når en låga hjärnvågs-nivå och man aktiverar det parasympatiska nervsystemet. Tekniken låter dig släppa på fysiska, mentala & emotionella spänningar in i djupet. Det sägs att Yoga Nidra motsvarar ca 3-4h sömn.


BACK IN THE DAYS

Som så ofta i yogans värld finns det ett djupare syfte än det vi använder teknikerna för. Yoga Nidra har många såna aspekt, det är en Meditativ & spirituell practice. Tekniken sägs härstamma från klassisk Tantra Yoga (som är en del även av HathaYoga). Bak i tiden använde yogis denna teknik dels för att rensa karma/ inprints (samskara)  i vår energikropp som påverkar oss från tidigare liv, dels för att träna sinnet att ha en närvaro i djupet för att till slut gå förbi våra medvetandestadiet och nå det "fjärde medvetande stadiet" - Turiya. I de djupare stadierna av yoga nidra så kommer även din kropps naturliga självläkning. Vi kan även här förstå hur vi kan styr och inte bara styras av det undermedvetna, när vi kan plantera frön som får manifestera sig - sankalpa - när vi blir conscious creators. Tekniken används även likt Meditation för att uppleva sitt sanna Jag.De flesta som oftast (och det är ju fantastiskt) tar del av massor av sidoeffekter som
dessa tekniker har med sig fram mot de djupare aspekterna. Merparten i vårt moderna samhälle använder Yoga Nidra för att lugna ner, återhämta, vila, förbättra sömn, läka & återhämta, självreflektion m.m.

 EXEMPEL PÅ EFFEKTER


Lär oss att vara lugna igen.
Ökar kreativitet

Renar kropp, Mind & vårt Undermedvetna

Ger ökad energi

Läker det endokrina systemet

Används ofta som ett verktyg vid trauman.

Om utförs regelbundet skapar sakta en positiv karaktärsförändring.

Motsvarar 3-5h sömn.

Fantastiskt sätt att nå det parasympatiska nervsystemet där vår naturliga självläkning finns.
SANKALPA
be your own Concious Creator


En viktig del i yoga Nidra - särskilt i vår tid är Sankalpa. Det är som en innerlig. hjärtlig intention eller djupare affirmation.

 


Med hjälp av en Yoga Nidra-lärare guidas du från vaken stadiet, genom drömstadiet och vidare mot  djupsömn men du är fortfarande medveten/ "vaken". Detta ger dig tillgång till ditt undermedvetna, där du är bortom vakna medvetandets analys, processande, fantiserande m.m. I detta mer rena medvetandet planteras vårt Sankalpa, vårt "påstående".
Där likt ett frö får det naturligt växa sig större i det undermedvetna, vilket kommer stegvis generera olika handlingar per natur som blir en manifestering av det du "önskat in", kanske inte alltid på det vis du tänkt dig, därför är det viktig att inte styra HUR det ska ske.