Guida Meditation - Utbildning för yogalärare med Fredrik Binette

En Online utbildning på 8 veckor för dig som vill fördjupa din egen Meditation samt lära dig hur du kan hålla nybörjarkurser/ klasser inom klassisk Yogisk Meditation. Att guida andra människor till att prova, lära sig, utforska Meditation är bland det finaste som finns (iaf för mig - Fredrik)

Start 25 Oktober // Avslut 20 december (sista live mötet 14/12)
Vi ses Live (via ZOOM) ca varannan vecka på måndagar kl 20.15 för lite genomgång, frågor m.m. - totalt 5 tillfällen. Såklart finns även möjlighet till maila frågor och viss support i vår slutna facebook-grupp. Dessa Live tillfällen spelas även in för den som missar/ inte kan delta.
Även om det är online på olika platser i landet så är det ändå fint att tillhöra en grupp. Vi kommer även kunna sporra varandra och dela våra upplevelser i en sluten facebook-grupp - där även Live videos kommer synas. Det är en grundutbildning men går som "vidareutbildning" för utbildade yogalärare.

Att hålla Meditationsklasser & kurser och guida andra att Meditera handlar såklart om att ha egen erfarenhet och att kunna ge support på dina deltagares meditationsresa. Kanske ännu viktigare är det att veta de vanligaste hindren - det som gör att de flesta slutar - att kunna relatera till vart de fastnar för att kunna ge uppmuntran att fortsätta.

Det finns många olika Meditationstekniker, du kommer att hitta dina vägar på din livsresa med variationer med eller utan guidning i sittningarna. Denna utbildning är fokuse
rad på klassisk Yogisk Meditation, där man till största del sitter med sin egen tystnad, där vi oftast endast guidar inledningen - tanken är att dina elever med ska kunna Meditera själva med tiden att inte ha behov av massa verktyg & tillbehör.

Att fördjupa din egen practice (individuellt beroende på vart du är idag i din Meditation) ger viktig erfarenhet.
Den erfarenheten tillsammans med materialet i denna utbildning ger dig en trygghet att vägleda andra..


UPPLÄGG
• Live startmöte med Fredrik Måndag 26:e Oktober kl. 20,15
• Zoom möte med support och chans till frågor med Fredrik ca var 3:e vecka. (spelas även in och finns tillgängligt en tid framåt)
• Veckovis utskick med (varierande)- (ibland) inspelning/ video-lektion/er- skriftligt material med teori/ filosofi- alltid veckans detaljer som: förberedelse, teknik, mudra m.m.


Utbildningen är väldigt praktisk lagd då du varje vecka får stegvis nya detaljer som du får öva på vid/ under Meditationen kommande vecka. Viktigt att faktiskt meditera och "experimentera" men även att få en egen erfarenhet med fler verktyg i sin "ryggsäck".
Efter dessa veckor har du en stor fördel med att kunna relatera till vad som fungerade för dig OCH dessutom se vad de andra i gruppen har upplevt (i facebookgruppen) - finns inte bara En sanning som passar alla...
Exempel på vad vi går igenom / upplever under utbildningen:Vissa ämnen - för din fördjupning, Vissa ämnen mer riktade mot att hålla t.ex en kurs.


● Grundteknikens olika steg
● Meditationsförberedande övningar
● Praktiska hjälptekniker för din Meditation
● Mudras
● Mantra (Saguna, Nirguna & Bija)
● Variationstekniker i din Meditation (Visualisering)

● Meditationens hinder
● Meditation & effekterna

● Bygga en nybörjar-meditationskurs

● RajaYoga - Royal Path
● Yoga Sutras - ashtanga - de åtta stegen - Yamas & Niyamas
● Mind
● Chakra

● Övning på att hålla klass (med egen grupp)
● Att föra en Meditations-journal


Utbildningen avslutas med en hemma examen som mailas in. Efter fullgjord examen och såklart fullgjort deltagande får man sitt Diplom.

OBS!

Man behöver samla/ skapa en liten "övningsgrupp" som man ska guida den andra hälften av kursen.

YACEP - för dig som är registrerad under Yoga Alliance kommer denna att gälla för 30poäng.

Boka/ Intresseanmälan: edu@namaste.se


Anmälan
Maila oss på: edu@namaste.se

Utbildningen är öppen för alla som har gått en yogalärarutbildning.
Det är en grundutbildning - men räknas som vidareutbildning för yogalärare.

Datum
Start 25 Oktober
Avslut 20 december (sista live mötet 14/12)

Pris
(inkl moms)
Online-Utbildningsavgiften är 5250kr
- Anmälningsavgift på 1000kr, resterande betalas innan start.
EARLY BIRD-PRIS 4250kr (fram till 30/9).
- För Early bird deal betalas fullt belopp senast 30;e September
* * * * *
Om avbokning sker före 1/10 återbetalas hela summan minus 700kr - anmälningsavgiften.
Om avbokning sker efter 1/10 återbetalas halva summan - men endast vid visande av läkarintyg att du inte kan delta.
Detta är en onlinekurs.....


Om Läraren

** Fredrik Binette
Fredrik har sin bakgrund inom klassisk yoga med traditionell Hatha Yoga Sivananda: Utbildad i Singapore, ashram i Tyskland samt ashram i Indien. I dessa skolor är Meditationen en naturlig och viktig del. Han är utbildad Meditationslärare under Swami Saradananda och har hållit många Meditationskurser & klasser under åren.
Denna utbildning har Fredrik även haft på fysisk plats i Stockholm, och nu kommer den i denna fina tillgängliga Online-varianten,
Fredrik är även utbildad inom YogaNidra som har många likheter med världen av Meditation men med ett annat tillvägagångssätt.
Fredrik har sin bas i Stockholm där han guidar klasser till vardags med mer än 5500h erfarenhet av undervisa inom yogans värld.

Han håller även 200h klassisk Hatha Yoga sedan flera år samt är en av huvudlärarna på en Ayurveda Yoga Therapy Training i Indien.
Denna höst startar även den nya YogaNidra utbildningen,

Meditation har länge vart en del av Fredriks liv och har fått en naturlig plats i hans mission att sprida den yogiska visdomen.
Fredrik är även en av delägarna på ett holistiskt center för modern spiritualitet - "Conscious Life".

Mer info på www.fredrikbinette,com